Bacteriile vin acasa in plasa de cumparaturi

Un studiu facut la Universitatea din Arizona, referitor la banalele plase de cumparaturi refolosibile, a avut rezultate surprinzatoare: peste jumatate din pungi sunt contaminate cu bacterii daunatoare organismului, ce pot cauza infectii alimentare.

Cercetarile au aratat ca 12% din acestea contineau Salmonella sau E-coli, urme ale unor bacili prezenti in materiile fecale, dar si alti agenti patogeni periculosi pentru sanatatea adultilor dar, mai ales, a copiilor.

Din studii a rezultat ca plasele de plastic constituie mediul perfect pentru dezvoltarea microorganismelor, in conditiile in care 97% din cei intervieva?i nu le-au spalat niciodata.

„Contaminarea are loc atunci cand produsele alimentare intra in contact prin intermediul plasei cu sangele scurs din carnea cruda” a explicat microbiologul Charles Gerba, unul dintre coautorii studiului.

Ca sfaturi, se recomanda utilizarea unei pungi separate pentru carne, spalarea plaselor odata la cateva saptamani, precum si inlocuirea acestora la fiecare sase luni.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Bacteriile vin acasa in plasa de cumparaturi”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole