Alimente care accelereaza metabolismul

metabolismRata metabolica difera de la om la om. La o persoana cu metabolism rapid, corpul are capacitatea de a arde grasimile intr-un ritm rapid. In schimb, daca metabolismul este lent veti manca putin si totusi veti constata ca va ingrasati.

Alimente recomandate pentru accelerarea metabolismului

Carnea de peste

Contine vitamine si minerale care se gasesc mai rar si in cantitati mult mai mici in alte alimente, fiind recunoscuta pentru continutul sau de acizi grasi omega 3 si omega 6, precum si in fosfor – un mineral deosebit de util organismului, continut in special in oasele de peste (de aceea este recomandat ca din cand in cand sa consumati si peste mic ca hamsie).

Grapefruit

Acest fruct are proprietati atat de puternice, incat poate interfera si cu unele medicamente sau terapii. Este fructul care sustine sanatatea ficatului, confera o mare cantitate de vitamina C din necesarul zilnic si totodata prezinta substante care se gasesc mai rar in alte alimente, substante ce intervin in procesele de ardere a grasimilor, dar si in cele antioxidante si anticancerigene.

Cafeaua

Cafeaua prezinta numeroase beneficii pentru organism, cu conditia sa fie consumata cu masura. Cafeaua intensifica arderile, creste tonusul cerebral si muscular, este indicata in dieta pentru constipatie si prezinta o cantitate crescuta de antioxidanti. Ideal este sa beti cafea neindulcita, simpla.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este laudat pentru proprietatile sale si apreciat pentru beneficiile aduse sanatatii inca din antichitate pe meleagurile sale originare. Astazi intreaga lume se bucura de consumul acestui miraculos ceai. Specialistii recomanda sa alegeti ceaiul verde chinezesc, ambalat in vid cu materiale care nu lasa lumina sa patrunda.

Ciocolata neagra

Meritele privind beneficiile pentru sanatate pe care le prezinta ciocolata neagra revin de fapt unui ingredient cu proprietati miraculoase: cacao, care:
– accelereaza metabolsimul;
– ajuta in procesele de slabire;
– este un excelent tonic cerebral;
– previne bolile cardiovasculare;
– are un continut ridicat in antioxidanti.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Alimente care accelereaza metabolismul”:
,
Autorul a scris 324 articole