Cardio pentru incepatori in trei etape

Programele ce include exercitii cardio sunt folosite de pesoanele care vor sa slabeasca. Pentru un sedentar, care nu a facut sport, are o munca de birou si implicit kilograme in plus, startul spre silueta dorita este mult mai greu.

Pentru aceasta, trebuie sa tineti cont de cateva trucuri, ca va vor ajuta sa aveti “o pornire buna”.

Pentru inceput, alegeti o activitate care va place. Mersul pe jos este o modalitate buna pentru a incepe, deoarece nu necesita echipamente speciale si e la indemana oricui.

Puteti pentru inceput lasa masina acasa sau, daca distanta e foarte mare, la cativa kilometri de birou.

In aproximativ o luna veti vedea o imbunatatire a tonusului organismului , o respiratie mai usoara, dar si un pic mai putin pe cantar.

In acest moment, e timpul pentru pasul urmator. Alege intre ciclism, inot, alergare, aerobic, canotaj. Doua sau trei zile de activitate pe saptamana, cu cel putin o zi de odihna între antrenamente, e suficient la nivelul la care va aflati.

La antrenamente incepeti cu 5-10 minute de incalzire usoara iar, ulterior, ridicati ritmul exercitiilor, ceea ce va conduce, evident, la o crestere a ritmului cardiac.

Cresterea ritmului si a intensitatii o puteti face in acest stadiu la modul “putin mai greu decat confortabil”. Altfel spus, daca 10 ar fi efortul maxim pe care il puteti face, incercati un ritm de intensitatea 5 sau 6. Trebuie sa fiti precauti cu corpul dumneavoastra dar nu lenesi, pentru efecte vizibile.

La finalul fiecarui antrenament incercati exercitii de mobilitate. Va ajuta la relaxarea musculara dar si la articulatii mai stabile.

Dupa o luna si jumatate puteti deja trece la etapa a treia.

Rutina dumneavoastra va contine o crestere a ritmului de intensitate, dar si un timp alocat crescand ritmul dumneavoastra si intensitatea, adaugand o activitate noua si/sau durata antrenamentului.

La final cateva sfaturi:

Asigurati-va ca aveti pantofi de calitate pentru activitatea aleasa.

Incepeti incet! Nu fortati in timpul antrenamentului, va puteti alege cu leziuni.

Incearca noi activitati! Orice om se plictiseste daca face acelasi lucru.

Hraneste organismul regulat pe tot parcursul zilei si asigura-te ca este hidratat.

Daca sunteti obosit, acorda-ti zile suplimentare de recuperare, daca este necesar, fara a confunda oboseala cu lenea! Succes!

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Cardio pentru incepatori in trei etape”:
, , , , , ,
Autorul a scris 324 articole