EXCLUSIV Produsele cu tataneasa, interzise in tari dezvoltate, la liber in Romania!

In urma unui studiu complex facut de National Center for Biotechnology Information din SUA a rezultat ca tataneasa contine “alcaloizi de pirolidizina”, cunoscuti ca fiind toxici pentru ficat.

Cercetatorii americani au achizitionat din mai multe locatii acest produs si au efectuat teste de verificare a compozitiei. In urma acestora, recomandarea a fost ca populatia sa evite sa foloseasca ceaiuri de plante ce contin tataneasa.

Mai mult decat atat, exita cercetari referitoare la faptul ca, in urma testelor facute pe cobai, jumatate din acestia au dezvoltat tumori ale ficatului, dupa ce au ingerat aceasta planta o perioada mai lunga de timp. De asemenea, ingestia de tataneasa poate duce la ocluziunea venoasa a ficatului, o afectiune extrem de grava, momentan netratabila. alcaloizii de pirolizidina sunt dovediti carcinogeni. Doze periculoase sunt secretate chiar si in laptele animalelor care pasc aceasta planta, care pentru rumegatoare este inofensiva.

Tari precum Franta si Germania, au interzis folosirea produselor din tataneasa pentru uz intern.

In Romania, tataneasa se vinde “la liber”. Plafar, cel mai mare producator de plante medicinale, vinde catre populatie ceaiuri ce contin tataneasa, pe care le recomanda ca fiind “calmant gastric”.

Toate partile plantei contin alcaloizi, concentratia mai mare fiind in radacina in perioada de repaus vegetativ. Astfel consumand laptele contaminat riscati sa va puneti serios sanatatea in pericol. Carnea animalului sacrificat care a consumat tataneasa recent de asemenea contine doze ridicate de alcaloizi, iar consumul nu este indicat, chiar daca carnea va fi preparata termic. In tari civilizate (nu e cazul Romaniei) aceasta planta este starpita din culturi, tocmai din cauza riscurilor pentru sanatatea umana.

Dr. Sport a etichetat articolul ”EXCLUSIV Produsele cu tataneasa, interzise in tari dezvoltate, la liber in Romania!”:
, , , , , ,
Autorul a scris 20 articole

Articole recomandate

6 Comments

 1. mariana says:

  Ministerul Sanatatii nu urmareste produsele care se vand pe post de medicamente ?

  • Sanatate Curata says:

   Legal, nu e un medicament ci un supliment alimentar. Ar putea spune ca vindeca si prostia.

 2. gavril says:

  Nici eu n-as folosi tataneasa intern, dar o institutie americana nu mi se pare cea mai credibila sursa stiintifica (astia sunt finantati direct de companii farmaceutice, care vor sa elimine leacurile traditionale).

  Parerea mea e ca oamenii trebuie sa aiba libertatea de-a alege cum se trateaza, si ca nu exista niciun monopol al cunoasterii medicale.

 3. cristina a says:

  Daca ati fi atenti ati stii si vedea ca nimic nu se foloseste in mod exagerat, cum e si vorba ” ce e mult strica”. si paracetamol daca iei mult iti imbolnavesti ficatul, ca sa nu mai spun ca daca ai si baut alcool inainte paracetamolul nu se mai asimileaza deoarece alcoolul inhiba o enzima care se ocupa cu transportul paracetamolului. Ideea e ca folosita in cantitati normale si nu intr-un timp indelungat nu face nici un rau. exista foarte multe forme farmaceutice cu tataneasa, farmacistii calculeaza care este doza optima pt tratamantul X si in prospect de aceea se mentioneaza de exemplu ” A NU SE DEPASI DOZA PRESCRISA DE MEDIC SAU PE PROSPECT”

 4. cristina a says:

  ca sa nu mai spun ca e folosita din timpul grecilor, in ziua de azi toti murim daca mancam nu stiu ce planta, sau incercam sa ne vindecam cu ea, dar stramosii nostrii, bunicii nu au mai murit din astea…

  • Alex P. says:

   Exact. Bunicii nostri numai leacuri babesti foloseau, si, uite asa au trait 90 de ani. Noi cu atatea pastile ajungem la 100-110 ani cumva?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sectiuni

Comentarii