Metode ciudate de slabire

Traditionale sau mai putin cunoscute, medodele de slabire pot atinge culmi ciudate, ce se pot insa dovedi eficiente.

Prajitura la micul dejun

Cercetatorii israelieni au descoperit ca participantii la un studiu care aveau un mic dejun bogat în proteine si carbohidrati – care includea si un desert – puteau sa respecte mai usor regulile dietei si sa tina la distanta kilogramele în plus, comparativ cu persoanele care aveau un mic dejun hipocaloric.

Consumul apa cu zahar sau ulei intre mese

Psihologul Seth Roberts a inventat dieta Shangri-La, pornind de la cercetarile care au demonstrat ca cei care beau 1 – 3 linguri de apa indulcita sau 1 – 2 linguri de ulei de masline, intre mese, înregistreaza o scadere a apetitului.

Condimentarea felurilor de mancare

Condimentarea mancarii poate oferi un mai bun control asupra portiilor – creierul este astfel fortat sa fie atent la noile arome. In plus, condimente precum scortisoara si chimenul sunt pline de antioxidanti.

Renuntarea la gustari

Nutritionistii recomanda in general cinci – sase mese mai mici pe zi. Potrivit unor studii noi, o frecventa mai mare a meselor poate tulbura organismul, care nu mai stie cand îi este foame.

 Consumarea unor dulciuri în timpul gatitului

Persoanele care gatesc pot consuma o acadea, de preferat cu arome puternice, pentru ca papilele gustative sa fie ocupate. In acest fel se evita tentatia de a gusta tot timpul din felurile de mancare preparate.

 Blocarea mirosului cu un cleste pe nas

Mirosul joaca un rol important în modul în care este perceputa mancarea, din acest motiv se recomanda plasarea unui cleste special pe nas, pastrand narile închise în timpul mesei.

 Renuntarea la una din mesele principale

Postul cu întreruperi se numara printre noile tendinte în materie de cure de slabire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei, renuntarea la una dintre mesele principale fiind o metoda mai usoara de a slabi.

(sursa: Mediafax)

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Metode ciudate de slabire”:
, ,
Autorul a scris 324 articole