Privire de nota 10. Zece alimente care imbunatatesc vederea

Buna functionare a ochilor poate fi mentinuta cu suplimente dar si cu o alimentatie corecta, astfel incat problemele de vedere sa fie prevenite.

Studiile arata ca unele alimente pot imbunatati vederea si incetinesc imbatranirea ochilor.

Prin alimentatie trebuie urmaritaportul de vitaminaA, C, E, beta caroten si luteina, principalele vitamine si minerale de care ochii au nevoie.

1.Morcovii – sunt cea mai buna sursa de beta caroten, un antioxidant care este convertit in vitamina A in organism si mentine sanatatea corneei. Lipsa vitaminei A poate duce la vedere incetosata si dificultati in vederea nocturna.

2. Somon – are o cantitate mare de acizi grasi Omega-3, iti protejeaza inima si reduc riscul degenerarii maculare care poate duce la pierderea vederii. Studiile au aratat ca o dieta bogata in acizi Omega-3 protejeaza si impotriva sindromului ochiului uscat, care apare din cauza orelor lungi petrecute la computer.

3. Nuci si seminte – sunt bogate si ele in acizi grasi Omega-3, dar si in vitamina E care poate preveni sau incetini dezvoltarea cataractei. Le poti adauga in salate sau in cerealele de la micul dejun.

4. Usturoiul – este bogat in sulf, la fel ca si prazul sau ceapa si are puterea de a mentine sanatatea cristalinului. Este indicat sa il mananci crud si nu gatit pentru a pastra proprietatile intacte.

5. Oul – este important si pentru continutul de luteina, usor de absorbit de catre organism.

6. Ciocolata neagra – contine antioxidanti si flavonoide, care sunt esentiale pentru protejarea vaselor de sange care iriga ochiul. Astfel corneea si cristalinul raman puternice cu trecerea anilor.

7. Spanac – este bogat in luteina, un antioxidant ce lupta impotriva miopiei pentru ca ajuta circulatia sangelui la nivelul globului ocular. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a aratat ca o singura lingurita de legume cu frunze verzi ajuta la cresterea nivelului de luteina cu 90%. Meniul cu spanac trebuie tinut timp de cateva luni.

8. Broccoli – pe langa luteina, aceasta leguma este bogata si in Vitamina C, care lupta impotriva imbatranirii.

9. Cartofii dulci – contin betacaroten, la fel ca si morcovii.

10. Avocado – e bogat in vitamina E, esentiala pentru ochii tai.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Privire de nota 10. Zece alimente care imbunatatesc vederea”:
, , , , , ,
Autorul a scris 324 articole