Jogging, pentru o viata mai lunga cu sase ani

Un studiu publicat de MediHelp International recomanda jogging-ul ca fiind unul dintre sporturile care contribuie la cresterea sperantei de viata.
Cercetatorii englezi au demonstrat ca nu trebuie sa fii atlet de performanta pentru a avea o sanatate de fier.

E de ajuns un program regulat de jogging pentru a mari speranta de viata cu sase ani pentru un barbat si cu cinci ani pentru o femeie.

Potrivit studiului Comitetul European de Cardiologie, jogging-ul este recomandat intre o ora si doua ore si jumatate de 2-3 ori pe saptamana, intr-un ritm lent sau mediu.

”Este destul de greu sa stii care este ritmul potrivit pentru alergare. Incearca sa faci exercitii intr-un ritm in care respiratia si ritmul inimii sunt accelerate si te simti incalzit. Ar trebui sa poti purta o conversatie in timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima si plamanii sunt stimulate, iar acest lucru te mentine in forma”, recomanda dr. Leon Creaney.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.116 barbati si 762 femei care practica jogging-ul. Acestia au fost comparati cu persoane care nu practica acest sport si au fost rugati sa ofere detalii despre stilul lor de viata, de exemplu, cat timp isi petrec facand jogging si in ce ritm.

Acestia au fost urmariti pe o perioada de maxim 35 de ani, iar persoanele care au decedat in timpul studiului au fost inregistrate.

Cercetatorii ofera si cateva sfaturi importante pentru toti practicantii de jogging, care transforma acest sport intr-o activitate foarte sanatoasa.

”Intotdeauna este bine sa iti pregatesti corpul pentru jogging, cu o scurta incalzire, alege pantofii potriviti pentru alergat astfel incat sa poti preveni viitoare accidente, treptat mareste distanta pe care o parcurgi si timpul in care alergi, dar nu uita sa incluzi suficient timp de repaus cand te antrenezi. Este indicat sa te hidratezi cand faci jogging, pentru a inlocui fluidele pierdute si pentru a preveni oboseala”, sfatuiesc cercetatorii.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Jogging, pentru o viata mai lunga cu sase ani”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole