Vitaminele frumusetii si radicalii liberi

Vitaminele frumusetii A, C si E actioneaza ca antioxidanti naturali impotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen agresive care ataca celule corpului si pielea, provocand imbatranirea prematura. Antioxidantii sunt adevarate vitamine impotriva acestui proces, intercepand radicalii liberi si prevenind imbatranirea prematura.

Vitamina A asigura o piele moale si catifelata, unghii puternice si un par sanatos. Aceasta stimuleaza procesul de diviziune a celulelor si, prin urmare, faciliteaza formarea de celule noi, cum ar fi pielea. Surse bune de vitamina A se gasesc in produsele alimentare precum laptele si produsele lactate, galbenusul de ou, ficatul si pestele. Diferite sortimente de fructe si legume precum morcovii, portocalele, spanacul si broccoli ofera betacaroten, precursorul vitaminei A.

Vitamina C intareste si stabilizeaza tesutul, deoarece este implicata in formarea de colagen si retine hidratarea. Acest lucru creeaza contururi frumoase, iar pielea arata mai ferma si mai tanara. In plus, vitamina C faciliteaza cresterea parului. Citricele precum lamaia, portocala, kiwi contin deosebit de multa vitamina C, ca si capsunile, varza, ardeiul si broccoli.

Vitamina E joaca de asemenea un rol important in acoperirea trecerii vremii. Consumati zilnic un pumn de nuci si alegeti uleiurile vegetale, cum ar fi cele de floarea soarelui si porumb. Acestea ofera o cantitate mare de vitamina E.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Vitaminele frumusetii si radicalii liberi”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole