Dieta de slabire 5/2, prin post miercuri si vineri

Modalitatea de slabire prin doua zile de post pe saptamana, numita si dieta 5/2, implica restrictii de calorii severe timp de doua zile pe saptamana si permite o alimentatie normala pentru celelalte cinci zile.

Numarul de calorii consumate in cele doua zile din saptamana este restrictionat la 600 de calorii barbatii si 500 femeile.

Studii efectuate de Institutul National Baltimore arata ca postul de doua ori pe saptamana reduce factorul de crestere al Insulinei, accelereaza arderea grasimilor si poate proteja creierul impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson.

Mai mult, testele efectuate pe cobai au demonstrat ca un control al nivelurile de IGF-1, prin post, poate creste speranta de viata. Nivelul mai ridicat de IGF-1 survine odata cu trecerea anilor.

Dr. Michael J. Mosley, unul dintre cei care a popularizat dieta 5/2, a prezentat rezultatele personale ale regimului dupa sase saptamani. Acesta a pierdut 6,4 kg si 25% de grasime corporala, nivelul de glucoza din sange sale a scazut, iar IGF-1 s-a redus la jumatate.

Totusi, nutritionistii au observat ca dietele intermitente, cum ar fi 5/2, pot declansa probleme pentru persoanele cu tulburari de alimentatie.

Dr. Sport a etichetat articolul ”Dieta de slabire 5/2, prin post miercuri si vineri”:
, , ,
Autorul a scris 20 articole