Mitul cinei care te ingrasa

Tot mai multe opinii exprima o legatura directa intre masa de seara si o greutate corporala peste medie. Totusi, aspectul privind cina trebuie inteles in complexitatea sa, si nu pe jumatate.

Nutritionistul american Andy Bellatti explica: “este o prostie sa crezi ca daca nu vei manca seara vei pierde in greutate. Ceea ce conteaza este ceea ce mananci pe tot parcursul zilei. Alimentele consumate seara nu se transforma in mod magic in grasime, mai ales pentru cineva care care merge la culcare dupa la miezul noptii si se infometeaza de la 18:00. Slabirea, in acest caz, se datoreaza faptului ca se reduce aportul caloric total“.

Ideea este ca daca vom manca cu putin timp inaintea culcarii, vom merge la somn cu stomacul plin, in conditiile in care metabolismul organismului incetineste (nu se opreste!) noaptea. Cercetarile arata ca organismul are puterea sa digere o cina usoara si in somn.

Concluzionand, pentru a nu avea un somn agitat si seara iti este foame, mananca, dar ceva usor, iar in timpul zilei pastreaza un nivel al alimentatiei adaptat nevoilor tale (de ingrasare, mentinere sau slabire).