Abdomen mai suplu cu alimente sanatoase

O serie de alimente recomandata de celebrul Dr. Oz ajuta abdomenul sa nu mai fie balonat ca urmare a acumularii de gaze in intestin.

Banana – Balonarea nu are legatura numai cu formarea gazelor intestinale, ci un alt motiv ar fi consumul ridicat de sare care se regaseste in toate produsele procesate in cantitati foarte ridicate. Sarea atrage si retine apa in organism, astfel ca riscul de balonare este ridicat. O solutie buna este sa consumi alimente bogate in potasiu care regleaza functiile sodiului in corp. Daca te simti balonata, dar stii ca ai consumat la cina de aseara mancaruri mai sarate, Dr. Oz iti recomanda sa consumi cateva felii de banana la micul dejun.

Castravetele – Este un diuretic natural, ce te ajuta atunci cand esti balonat. Deoarece este bogat in apa si sarac in fibre te ajuta sa urinezi mai des si sa elimini mai multa apa.

Iaurtul – Contine probiotice care imbunatatesc digestia, deoarece genereaza o crestere a bacteriilor bune in tractul digestiv, iar acest lucru usureaza digestia si previne balonarea. Cea mai buna alegere este iaurtul simplu degresat sau cu un continut mic de grasimi, spune Dr. Oz.

Orezul – este digerat complet in timpul procesului de digestie si previne formarea gazelor, de aceea Dr. Oz il recomanda celor care au probleme cu balonarea si gazele. Retine ca unii carbohidrati nu sunt digerati complet si prin urmare cauzeaza aceste efecte neplacute. Insa, potrivit American College of Gastroenterology orezul si faina de orez sunt alternativele perfecte pentru grau, ovaz, porumb si cartofi.

Ceai din plante medicinale – Are rolul de a calma spasmele si crampele intestinale. Cercetatorii de la University’s Nerve-Gut Research Laboratory au descoperit ca ceaiul de menta calmeaza stomacul, relaxeaza tractul digestiv si usureaza spasmele.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Abdomen mai suplu cu alimente sanatoase”:
,
Autorul a scris 324 articole