Arata ca un barbat adevarat! Dezvolta-ti la maxim bicepsii, tricepsii si pectoralii!

Pe orice barbat il intrebi ce grupe de muschi ar vrea sa le aiba mai mari iti va raspunde negresit: pieptul si bratele. Chiar daca in principiu dezvoltarea doar a acestor grupe musculare este o greseala, fiecare reprezentat al sexului masculin ce merge la sala va fi tentat sa le antreze prioritar. Nu trebuie sa neglijati insa restul muschilor, pentru o dezvoltare armonioasa a corpului.

Pectoralii sunt o grupa musculara mare, ce au nevoie de un efort suplimentar pentru a se dezvolta. Pentru aceasta folositi impinsul din culcat ca exercitiu de baza, cu variatiunile din inclinat si declinat. Veti “arde” astfel pieptul din toate pozitiile, generand o crestere. Nu depasiti un numar de 12 serii/antrenament si lasati cateva zile pentru ca muschiul sa se poata reface. De asemenea, fluturarile si cablurile va pot da un aspect “taiat” al muschilor.

Pentru bicepsi si tricepsi impunatori folositi cu incredere bara cu greutati si ganterele, nu mai mult de 8 serii/antrenement. Aparatele multifunctionale va ajuta doar sa adaugati detalii unor muschi ce sunt deja destul de dezvoltati.

In ceea ce priveste numarul de repetari, nu a fost gasita pana in prezent o formula universal valabila. Trebuie sa experimentati pentru a observa daca progresati cu un numar de 2-3 repetari/serie sau cu 20. In functie de asta, trebuie sa va dozati greutatile astfel incat sa faceti la fiecare serie singuri un numar maxim de repetari si inca 1-2 cu ajutorul unui partener.

Nu in ultimul rand, pentru o crestere maxima,  trebuie sa va alimentati, sa va odihniti si, in functie de buget, sa cumparati suplimente ce accelereaza cresterea. Succes!