Apa si importanta sa pentru organismul tau

Daca sunteti atenti la alimentatia voastra nu neglijati hidratarea, deoarece apa cea mai importanta sursa de sanatate.

Cercetarile arata ca daca ne hidratam corect riscul aparitiei cancerului de colon va scadea cu 45%, cel de san cu 79%, iar aparitiei leucemiei scade cu 50%!

Corpul uman este format in proportie de 70% din apa. Pentru a functiona, creierul foloseste in principal energia generata prin hidroliza apei si apoi pe cea provenita din zaharul din sange (glucoza).

Apa este solventul principal pentru produsii de digestie, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din organism. Desi nu exista o doza foarte exacta recomandata, sase pahare de apa zilnic sunt considerate suficiente pentru o buna sanatate a organismului.

Apa ingerata este transportata prin sange in tot organismul si este retinuta in tesuturi, in functie de nevoi. Rezervele de apa ale corpului se gasesc in special in muschi si in piele. Pe langa acestea, si alte organe contin o cantitate insemnata de apa care le faciliteaza functionarea: creierul , ficatul, plasma sanguina , plamanii.

O alta dovada a faptului ca apa este extrem de folositoare organismului este aceea ca volumul de apa care este stocat in miezul vertebrelor (mai ales in cea de-a 5-a vertebra lombara) ce suporta 75% din greutatea trunchiului. In plus, 50% din cartilajul articulatiilor si vertebrelor este facut din apa.

Si sangele este compus din apa in proportie de aproape 50%. La fiecare 90 de zile organismul construieste un flux de sange nou-nout, iar intreaga apa din corpul nostru este inlocuita la fiecare 15 zile.

Si nu in ultimul rand, apa este si cel mai bun produs cosmetic al “Mamei Natura” pastrandu-va pielea catifelata si elastica.