Schimbarile de vreme si sanatatea

Omul este o parte a naturii, context in care este influentat direct de vreme si mediul inconjurator, inclusiv din punctul de vedere al starii de spirit si al sanatatii.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii de stiinta au cautat legaturi intre efectele mediului asupra sanatatii umane si a bolilor cauzate de vreme.

De-a lungul timpului, organismul uman s-a adaptat dupa mediul inconjurator.

In regiunile cu soare puternic, pielea si-a creat un pigment ce protejeaza de efectul nociv al radiatiilor ultraviolete.

Ochii locuitorilor din desert, ce se confunta zilnic cu nisipul si vantul, au capatat o forma oblica, cu rol protectiv.

Acestea sunt doar cateva exemple provenite din laboratorul uman, deosebit de complex.

Aerul curat, lumina soarelui, apa de mare, dar si alti factori naturali au o influenta pozitiva asupra organismului, de la caz la caz.
Daca unii oameni se simt bine in timp ce ploua, altii simt o stare de anxietate, sau pot resimti dureri in zonele articulare.

Unele afectiuni precum pneumonia, gripa ori bronsita sunt legate de umiditatea din atmosfera, dar si de vant si concentratiile de polen din mediu inconjurator.
De asemenea, temperaturile extreme influenteaza in mod negativ corpul uman, studiile aratand ca mortalitatea creste exponential in aceste perioade ale anului.

Sursa: ido.ro

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Schimbarile de vreme si sanatatea”:
, , , ,
Autorul a scris 324 articole