Cinci trucuri prin care cresti rata metabolismului

Rata metabolica difera de la om la om. La o persoana cu metabolism rapid, corpul are capacitatea de a arde grasimile intr-un ritm rapid.

In contrapondere, daca metabolismul este lent veti manca putin si totusi veti constata ca va ingrasati.

Cele mai importante metode care forteaza metabolismul sa isi creasca rata:

1. Culturistii mananca mai multe mese in timpul zilei, la intervale de 2-3 ore, aceasta fiind o modalitate dovedita de a mentine rata metabolica crescuta.

2. Antrenamentul cu greutati intens este un alt mod eficient de a creste rata metabolica si de a arde mai multe calorii. Superseturile (doua sau mai multe exercitii facute fara pauza) imping metabolismul spre cote crescute.

3. Proteinele si aminoacizii sunt principalii responsabili de cresterea in masa musculara. Totodata, organismul consuma mai multe calorii pentru a procesa proteinele decat pentru carbodidrati sau grasimi.

4. Cresterea masei musculare este alta metoda importanta prin care rata metabolica a corpului se optimizeaza. Ridicarea greutatilor si exercitiile de rezistenta vor ridica rata metabolica, pentru ca organismul tau va avea nevoie crescuta de energie func?ionala.

5. Alternarea exercitiilor intense cu cele cu un ritm scazutĀ  accelereaza metabolismul. Corpul este fortat spre limite maxime, dupa care starea de efort este mentinuta un interval mediu de timp.

Ca exemplu puteti sprinta 30 de secunde, dupa care alergati intr-un ritm mediu inca un minut.

Sanatate Curata a etichetat articolul ”Cinci trucuri prin care cresti rata metabolismului”:
, , ,
Autorul a scris 324 articole